Fietsverzekering vergelijken

Welke fietsverzekering en e bike verzekering komt als beste uit de vergelijking?

Fietsverzekering vergelijken is iets wat de Consumentenbond al jaren achter elkaar doet. Een test van de Consumentenbond staat garant voor een objectieve en onafhankelijke vergelijking van de fietsverzekering en e bike verzekering. Naast objectief en onafhankelijk is de Consumentenbond ook volledig transparant over de wijze waarop de fietsverzekering en e bike verzekering vergelijking tot stand komt.
 

Een aantal punten die worden meegenomen in de fietsverzekering vergelijking:

De Consumentbond vergelijkt de fietsverzekering en e bike verzekering van vrijwel alle aanbieders inhoudelijk op dekking en voorwaarden. Hierbij worden verschillende categorie├źn onderkend:
 • 3 verschillende regio’s waarin de fietsverzekeringen in ingedeeld zijn.
 • 3 veel voorkomende prijsklassen (€750, €1000 en €1500)
 • de verschillende dekkingen (een diefstal- en een volledig cascodekking inclusief pechhulp).
Voor de vergelijking van de elektrische fiets verzekering werden de e bike verzekeringen vergeleken in de prijsklassen:
 • € 1.500,-
 • € 3.000,-
 • € 5.000,-

Fietsverzekering vergelijken op 4 hoofdaspecten

Bij het vergelijken van de fietsverzekering en e bike verzekering onderscheidt de Consumentbond de volgende verschillende hoofdaspecten:
 1. Welke schades zijn gedekt met een fietsverzekering?
 2. Welke maatschappij heeft de meest volledige dekking (waaronder pechhulp en andere aanvullende dekkingen)?
 3. Welke maatschappij heeft de beste schaderegeling en
 4. Welke maatschappij is het meest flexibel?
De eerste 3 punten wegen daarbij het zwaarst bij het fietsverzekering vergelijken en bepalen voor 75% het testoordeel. De Consumentenbond kijkt hierbij naar de schaderegeling, uitkeringen (natura of geld) en aanvullende dekkingen als pechhulp en een ongevallen opzittendendekking.
In de vergelijking fietsverzekering weegt flexibiliteit voor 25% mee.
 

Vergelijking e bike verzekering

In de e bike verzekering vergelijking weegt de uitkering bij schade of diefstal aan de accu zwaar mee. Voor de e bike verzekering kijkt de Consumentenbond in hoeverre schade aan of diefstal van de accu is gedekt en of er een eigen risico geldt of afschrijvingsregeling.
 

Fietsverzekering vergelijken op "Dekking"

Bij het beoordelenvan de dekking kijkt de Consumentenbond naar de verschillen bij het bepalen van de hoogte van de uitkering. Op basis waarvan wordt er uitgekeerd (dagwaarde of nieuwwaarde)? Hoe wordt er uitgekeerd (in geld of in natura)? Zijn prijsstijging van de fiets meeverzekerd? Wanneer is er een eigen risico van toepassing en hoe hoog is dit?
Ook kijkt de Consumentenbond naar de aanvullende dekkingen zoals:
 • krijg je hulp bij pech onderweg?
 • is er een ongevallen opzittendendekking?
 • kun je verhaalsrechtsbijstand meeverzekeren?
 

Fietsverzekering vergelijken op "Flexibiliteit"

Hierbij kijkt de Consumentenbond naar de keuzemogelijkheden wat betreft de contractduur en de manier waarop de polis kan worden afgesloten. Ook wordt hierbij gekeken of je in bepaalde situaties premie terugkrijgt en in hoeverre je vastzit aan een bepaalde rijwielhandelaar voor een uitkering bij schade of diefstal. Ten slotte is er door de Consumentbond gekeken of er in geval van onenigheid over schade wel of geen expertise- of klachtenregeling aanwezig is.

Dat in 2016, 2018, 2019 en 2020 Kingpolis als beste naar voren komt bij het e-bikeverzekering vergelijken door de Consumentenbond is dan ook niet toevallig. Kingpolis is namelijk ieder jaar actief bezig om de fietsverzekering en e-bike verzekering steeds beter te maken. Iets wat wordt onderkend door de Consumentbond. Maak gebruik van dit objectieve en onafhankelijke advies en sluit vandaag nog de beste fietsverzekering of beste ebike verzekering online af.
 
  e bike verzekering vergelijken voordelen beste e-bikeverzekering